Tahtiteatterin operoima Kuopion Uusi Kesäteatteri lopetti Kuopiossa! Haemme uutta esityspaikkaa muualla Suomessa.

Tahtiteatterin komea kantaesitysten kausi 2010-2017 loppui Kuopiossa kaupungin myydessä camping-alueen ja sen mukana myös käyttämämme teatteriareenan. Uusi omistaja halusi alueella jatkavan harrastajateatterin. Tästä syystä haemme uutta esityspaikkaa muualla Suomessa ja kerromme tulevaisuudestamme heti kun se on mahdollista! Iloksemme useampi Suomen kunta tai muu taho on kiinnostunut vastaanottamaan ammattikesäteatterin seutukuntansa vetonaulaksi.

Upea kahdeksanvuotinen kausi täynnä kantaesityksiä ja katsojaennätyksiä!


Kuopiossa teimme kahdeksanvuotisen kauden, jonka jokainen vuosi oli musikaalin tai musiikkiteatteriesityksen kantaesitys. Iloksemme tekstit ovat jatkaneet matkaansa Suomen muihin ammattiteattereihin ja lisää on luvassa tulevaisuudessa.

Olemme vuosien saatossa työllistäneet yli 300 teatterin ammattilaista lavalla ja sen takana: näyttelijöitä, laulajia, pukusuunnittelijoita, lavastajia, puvustajia, äänimestareita, lipunmyyjiä ja muuta tuotantohenkilöstöä - kiitos heille kaikille!

Katsojia kaikkialta Suomesta ja maailmalta - kaukaisimmat vakikatsojat Kiinasta saakka - on ollut vuosien saatossa lähes 70 000! Haaga-Helia -Ammattikorkeakoulun tekemän katsojatutkimuksen mukaan olimme Kuopion alueen suosituin ja pidetyin tapahtuma erittäin korkealla arvosanalla (4,5 / 5.0). Lippupisteen tietokantojen mukaan 40% katsojista tuli muualta Suomesta, mikä tarkoitti yöpymistä seutukunnalla ja laskennallinen matkailutulo toimintamme aikana Kuopiossa oli yli viisi miljoonaa euroa pelkästään tästä katsojaryhmästä.
Katri Helenan -nimiroolissa kesällä 2017 oli näyttelijä Johanna Keinänen (Kuva: Petra Tiihonen
)